fredag 27. november 2015

#Collage





Dette er den første collagen. I collagen skulle vi ha med #Selfie, #Myplace, #Typo og #Color, men vi kunne også velge mellom å beholde de gamle bildene, eller bytte de ut. Derfor valgte jeg å bytte ut alle bildene min, dette valgte jeg å gjøre fordi jeg ikke ble fornøyd med de bildene jeg hadde tatt først. Grunnen til at jeg valgte akkurat de bildene jeg har gjort er fordi jeg synes de funker godt sammen, og de har mye av den samme stemningen. 
I denne collagen har jeg fokusert mer på linjer og ulike rette firkanter, trekanter, og rektangler.








Bildet øverst til venstre er #Selfie bildet mitt, jeg valgte å ta et bilde som er litt mystisk for å skape nysgjerrighet. 
Bildet øverst til høyere er #Myplace bildet mitt, bildet er tatt i Rakkestad en tidlig morgen før jeg skulle på skolen. Grunnen til at jeg valgte å ta med dette bildet er fordi jeg likte fargene i bildet veldig godt. 
Bildet nede til venstre er #Typo bildet mitt, mye av grunnen til at jeg valgte dette bildet er pga den sirkelen ved siden av teksten. Jeg likte også typografien i bildet også. Jeg valgte også å ta med skriften nede i høyere hjørne for å fylle ut bildet mer.
Bildet nede i høyere hjørne er #Color bildet mitt. Mye av grunnen til at jeg valgte dette bildet er fordi ved å ta bildet av fra siden så skaper dette dybde i bildet. Jeg likte også fargene på bildet godt, og fargene spiller bra med de andre fargene.




tirsdag 24. november 2015

Skygge oppgave

Skygge oppgaven gikk ut på at vi skulle ta bilde av et egg med en lyskilden plassert i ulike vinkler.

1. På dette bildet har vi satt lyskilden bak egget, det gjør at egget kaster skygge foran seg.


 2. På dette bildet satte vi lyskilden på venstre siden av egget, dette gjorde så egget kastet en skygge på høyere side


3. PÅ dette bildet satte vi lyskilden på høyere side, men litt mer forfra. Dette gjorde så egget kastet en skygge skrått over på høyere side. 


4. Dette er det siste bildet hvor vi plasserte lyskilden bak egget, men litt på skrå. Dette gjorde så egget kastet en skygge på høyere side, men litt skrått.

onsdag 18. november 2015

#myplace







Dette er det siste bildet i oppgaven "mystyle". Så neste uke skal vi sette alle de fire bildene sammen til en collage. Denne collagen skal fortelle og si noe om oss selv.

Jeg tok mange ulike bilder til #myplace oppgaven, men jeg valgte å levere dette. Grunnen til at jeg valgte akkurat dette bildet er fordi jeg likte veldig godt fargene på himmelen. Men jeg likte også stemningen i bildet, den roen som er der. Jeg har valgte å ta med de bladene i høyere hjørne for å skape mer ro i bildet.
Bildet er tatt i Rakkestad, en tidlig morgen :)

onsdag 11. november 2015

#Selfie


Dette er bilde nr 3 i collagen. Oppgaven gikk ut på å ta et selfie av seg selv, som reflekterer deg som person, eller forteller noe om deg.

mandag 5. oktober 2015

05.10.2015

For noen uker siden fikk vi i oppgave å ta et diptych bilde. Jeg har tatt to forskjellige bilder, som er tatt på forskjellige arenaer. Likhetene i bildene er linjene i vinduskarmen, og i trærne. Det er også det knuste glasset i vinduet, og det knuste glasset på bilen. At personen og solen i hvert sitt bilde er plassert likt, er også med på å skape flere likheter.

onsdag 16. september 2015

NYHETSARTIKKEL

Sønn drept etter bedrageri
Mandag kveld drepte Døden sin gudsønn etter å ha blitt grovt utnyttet. Familie og venner er i sjokk.

Sunniva Fosser

Som far til gudsønnen, på hvilken måte utnyttet sønnen Døden?
«Sønnen min ble den mest etterspurte legen i hele verden nettopp på grunn av Døden. Døden fortalte min sønn at det fantes en urt som kunne gjøre syke til friske. Men det var et unntak, om Døden sto ved føttene til den syke så var det ikke mulig å redd han. Om Døden sto ved hodet til den syke, da kunne den syke bli reddet. Og om sønnen noen gang kom til og prøve å lure Døden, kom det til å få store konsekvenser. Men det var akkurat det min sønn gjorde. Den første gangen godtok Døden det. Den andre gangen sønnen min lurte Døden, tok han med sønnen min ned til dødsriket. Og slukket levelyset hans.» sa faren trist.

Hva var grunnen til at sønnen din prøvde å utnytte Døden?
«Han prøvde å utnytte Døden fordi han ble lovet prinsessa og halvekongeriket, dersom han klarte å redde dronningen fra hennes sykdom. Sønnen min falt for fristelsen, og gjorde det han kunne for å redde henne.» sa faren til sønnen.


Kilder: Brødrene Grimm, «Døden som gudfar».